Sunday, September 19, 2010

Как да инсталирам Skimlinks в блога си?

Както писах и в представянето на Skimlinks инсталацията е много много лесна. Нуждаете се от около 2 минути, за да настроите сайта си да превръща автоматично всеки възможен линк в афилиейт линк.


Инсталация на Skimlinks в Blogger

Влезте в профила си в Skimlinks и отидете в таб Installation -> Implement Skimlinks. Изберете желания сайт, ако имате повече от един. Отбележете чекбокса: Enable SkimLinks™ и копирайте кода, който ще видите в прозореца.
След това отидете в контролния панел на блога си в Blogger в таб Desing->Edit HTML. Отбележете чекбокса Expand Widget Templates и намерете тага "/body". Поставете копирания код от Skimlinks точно преди отварящата скоба и запазете темата. Това е, вече Skimlinks работи за вас.

Инсталация на Skimlinks в Wordpress.org

Може би най-лесна е инсталацията в Wordpress, тъй като хората от Skimlinks са създали специален плъгин, който максимално улеснява работата ви. Просто свалете плъгина за Skimlins и го инсталирайте в Wordpress акаунта си.
Влезте в профила си в Skimlinks в таб My Account-> Manage Sites. Ще видите таблица с вашите сайтове. Копирайте кода от колоната Publisher ID за желания от вас сайт.
Върнете се в Wordpress акаунта на сайта си и изберете Settings-> Skimlinks и поставете кода в полето "Skimlinks Publisher ID". Натиснете бутона "Save" и сте готови. Ако всичко е наред в страницата с настройките срещу "Skimlink Status" се появява надпис: Skimlinks is working correctly.

Инсталация на Skimlinks в Wordpress.com

Както и друг път е ставало дума Wordpress.com е доста добра платформа, но може би поради това, че е безплатна е много ограничена от гледна точка на монетизация. Аз лично не успях да намеря как може да се коригира кода на темата, следователно не виждам как може да се ползва и Skimlinks. Ако някой знае, че има начин нека ме поправи и ще коригирам описанието по съответния начин.

Ето как с няколко клика можете завинаги да спрете да мислите за афилиейт посредници, създаване на афилиейт линкове, кандидатстване за програми и т. н.

No comments:

Post a Comment