Sunday, October 10, 2010

Как се слага Twitter бутон в Blogger и Wordpress

Може би сте си задавали въпроса, защо ми е да ползвам Twitter за популяризация, след като вече популяризирам блога си чрез Facebook?
Отговорът е доста лесен според мен - аудиторията е много различна. Twitter е много бърз начин да споделяте информация и то не с познати, а с хора които се вълнуват от темите, които са интересни за вас. Форматът на Twitter е много изчистен, което го прави най-информативният и бърз начин статиите ви да бъдат споделени от вашите читатели, с техните последователи. Следователно хора, които вероятно се интересуват от същите теми.



Следвайте ме в Twitter

Twitter бутон в Blogger

  1. Влезте в контролния панел на блога си в Blogger
  2. Отидете в таб "Design"
  3. Кликнете на "Edit HTML"
  4. Маркирайте като избран чекбокса "Expand Widget Templates"
  5. Намерете следния ред: <data:post.body/>
  6. Веднага преди или след него добавете следния код (бутонът се показва преди или след статията ви в зависимост от това дали ще поставите кода преди или след горния ред):
<div class='separator' style='clear: left; float: left; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em;'>
<script type='text/javascript'>
tweetmeme_url = &#39;<data:post.url/>&#39;;
</script>
<script src='http://tweetmeme.com/i/scripts/button.js' type='text/javascript '>
</script>
</div>

Twitter бутон в Wordpress

При Wordpress както обикновено нещата са много по-лесни - има специален плъгин, който се инсталира и постига същия резултат автоматично - Tweet Meme Button. Тук имате допълнителна възможност да направите доста настройки къде и как да се появява бутона в блога ви.

Има различни формати на Twitter бутоните, но за мен този е най-удачен защото стои добре в началото на статията - удобен за кликване. Също така има и други плъгини за Wordpress, но този е доста удобен и гъвкав, за това ползвам него.


Вие ползвате ли Twitter, за да популяризирате блога си?

Снимка: www.faqpal.com

No comments:

Post a Comment