Sunday, October 17, 2010

7 важни Wordpress плъгина за всеки афилиейт блогър

Понякога афилиейт блогването има някои специфични изисквания, различни от тези при нормалните блогъри. Както е ставало дума и преди при равни други условия Wordpress е предпочитаната от мен платформа за афилиейт блогване, към която ще мигрирам и този сайт, когато постигна целите си с него. Подготвих един списък с някои от най-важните плъгини специално за афилиейт блогъри и хора, които опитват да монетизират сайта си:

Datafeedr Random Ads V2

Datafeedr Random Ads V2 - Много удобен плъгин за ротация на разнообразни реклами от всички възможни рекламни мрежи. Независимо дали са банери на директни рекламодатели, банери на магазини, банери на афилиейт посредници или такива на Google Adsense или Chitika. Това, което най-много ми харесва е, че е под формата на уиджет и не се налага да го кодирате в темата. Настройката е елементарна - копирате всички кодове, които искате да сервира, след което добавяте уиджета в съответния сайдбар. Плъгинът сам се грижи, рекламите да бъдат сервирани на случаен принцип, така потребителите да виждат различни реклами всеки път.

Post Expirator

Post Expirator - Този плъгин е много удобен при сайтове за промокодове или временни оферти, когато оставането на сайта след изтичане на промоцията е не само безсмислено, но и дразнещо за читателите, които само виждат че са я изпуснали. Всяка статия се настройва по отделно, така че да сте сигурни, че нищо няма да бъде изтрито предварително или твърде късно. Има опция постовете да не се трият, а да бъдат направени чернова (в случай, че искате по-късно да ги ползвате като шаблон например).

Skimlinks

Skimlinks плъгин - Вече представих надълго и широко Skimlinks и начинът за инсталиране на Skimlinks във вашия блог. Само ще кажа отнво, че това ми спестява много време всеки ден, откакто започнах да го ползвам и получих достъп до магазини, които нямах възможност да монетизирам по друг начин.

Subscription Options

Subscription Options - Всъщност този плъгин е важен за всички блогъри, но за тези, които гледат на блогването, като източник на доходи, връщащите се читатели са особено важни. Колкото по-лесно е на вашите читатели да се абонират за вашия сайт и да получават новото съдържание автоматично - толкова повече шансове имате за нови продажби. Този плъгин дава възможност на читателите с един клик на мишката да се абонират чрез някои от най-популярните начини: e-mail, RSS, Facebook, Twitter. Тези абонаменти особено при Facebook и Twitter са доста добър начин за популяризация отвъд вашите познати.

Internal Link Building

Internal Link Building - Този плъгин е страхотен SEO инструмент, но освен това може чувствително да улесни живота на афилиейт блогъра. Чрез него можете да изберете всяка ключова дума, която искате и да я направите афилиейт линк в статиите в целия ви блог. Така няма да ви се налага да създавате един линк множество пъти. Също така можете да направите линкове за категориите на блога и каквото още ви хрумне. Така от една страна увеличавате времето прекарано на сайта и/или насочвате читателите към мястото за покупка, а от друга няма начин да пропуснете да създадете линк, тъй като става автоматично, след началната настройка.

Country Filter

Country Filter - Това е много полезен плъгин, в случай че имате читатели от различни държави и някои части от съдържанието не са приложими за определени държави. В този случай можете да изберете неприложимата част и да укажете да не се показва за читатели от въпросните държави. Понякога е полезен и за заобикаляне на някои условия на някои афилиейт програми - на който му се налага ще се сети ;)

Ultimate Google Analytics

Ultimate Google Analytics - За Google Analytics всички несъмнено знаете. Това е един от начините да го инсталирате във вашия блог. Статистиката е изключително важна за афилиейт блогъра, тъй като за да можеш да подобриш нещо, първо трябва да можеш да го измериш.

Има ли плъгини за афилиейт блогъри, които вие използвате и не са в този списък?

No comments:

Post a Comment