Saturday, August 28, 2010

Проектът навърши 1 месец: Резултати

Измина един месец откакто стартирах този блог. Време е да видим какво е постигнато до сега. Първо ще мина по целите, които си поставих в началото, а после ще се опитам да обобщя как виждам развитието от тук нататък.





100 уникални потребителя за седмица

Тази цел бе изпълнена още през първата седмица на 100%. Поработих усилено по популяризацията на сайта в социални мрежи и форуми свързани с темата. Поради натовареността с други проекти поспрях активното популяризиране и съвсем естествено посещаемостта намаля. Особено в началото на всеки проект привличането на трафик е основно предизвикателство пред автора.



30 абоната във Feedburner

Това е цел, която си поставих малко по-късно, но реших че е нещо измеримо и дава добра представа за популярността и влиянието на блога. Към момента рекордът ми е 9, а днес показва 5. Приемам че целта е изпълнена на около 17%.



Първите 100 лв.

Тук прогресът е най-минимален - 0,86 EUR - или около 1,6%. Това е нормално, няма как да очаквате да правите купища пари още в началото. Търпението и постоянството са двете най-важни неща, за да успеете да направите успешен онлайн бизнес. Все пак трябва да кажа, че моделът, който съм избрал за монетизация - чрез сервиране на реклами (напр. AdSense) и 2nd tear афилиейт програми се развива сравнително по-бавно в началото и става по-динамичен с натрупването на критична маса.



Как ще се развива блогът от тук нататък?

Регулярност

След като вече има минимално количество статии моята цел е да постигна определена регулярност на публикациите. Предполагам, че постижимата честота ще бъде около 2 статии на седмица.


Уникалност

Ще се опитвам да давам основно информация, която е базирана на моя личен опит, не нещата, които могат да се прочетат и в други блогове. Все пак понякога такива статии са нужни, за да запълнят празнините в съдържанието и цялата информация да е достъпна за читателите на едно място.


Практичност

Всички статии имат отношение към практиката и така ще бъде и занапред. Опитвам се да си спомня какво най-много ми е късало нервите като начинаещ и да дам решенията в смлян вид.

Ами това е - рапорт даден! Интересно ми е има ли теми, които искате да бъдат засегнати тук?


Снимка: http://www.holyspiritinteractive.net

No comments:

Post a Comment