Sunday, August 22, 2010

Как се работи с Affiliate window

След като започнахме ударно с бизнес модела на афилиейт програмите и как се избира Афилиейт посредник, продължавам с единия от двата, които печелят моята класация - Affiliate Window. Изборът ми падна върху него, защото както ще видите малко по-долу плюсовете в работата с него са много, а минусите, за които съм се сетил са наистина пренебрежими. Работя с Affiliate Window от повече от година и за това време спокойно мога да каже, че съм изключително доволен от партньорството с тях. Още повече, че както вече споделих този афилиейт посредник е един от най-печелившите за мен.

Регистрация

Регистрацията протича стандартно, както всяка друга - въвеждате своите данни и описвате уеб сайтовете, на които ще рекламирате магазините на афилиейт посредника.
При регистрацията в Affiliate Window има една особеност - изисква се първоначален превод в размер на 5 GBP, който се зарежда директно в сметката ви и се връща при вас при първото плащане. Доколкото ми е известно това се прави за да се удостовери, че регистриращият се е истински човек, а не бот, както и да се установи сметка за плащане.
Когато аз кандидатствах в Affiliate Window се сблъсках с още една малка трудност. Споделям я, защото е възможно да се случи и при вас.
Допускам, че е имало проблем конкретно с моята банка.
Моите български карти не бяха приети за плащане на сумата от 5 GBP. В моя случай беше най-лесно да използвам чуждестранна - всичко стана без никакъв проблем.
Дори да има нещо неясно от администрацията на афилиейт посредника ще ви пишат, така че всички въпроси да се изяснят. Тук е моментът да кажа, че обслужването на клиентите - тоест нас - при Affiliate Window е на много високо ниво - бързо и качествено.

Как се добавят търговци

Веднъж влезли в системата на Affiliate Window, добавянето на търговци е много лесно.

  1. В дясното меню избирате Join Merchants.
  2. Можете да избирате по вид магазин - за електроника, козметика, книги или каквото друго е интересно за вас.
  3. Можете да търсите и по ключова дума.
  4. Можете да разгледате целия списък магазини. Подредени са като най-отгоре е най-скоро присъединилия се към афилиейт посредника магазин - доста удобно е ако го преглеждате от време на време да видите първо най новите.

Как се генерират афилиейт линкове и банери

Това е едно от най-важните неща за системата на един афилиейт посредник, тъй като напрактика ще имате ежедневна работа с нея. Лесните за работа системи дават възможност да свършите повече работа за по-малко време. За радост системата на Affiliate Window е една от най-лесните.


  1. Избирате Current Merchants от дясното меню - така ще отидете в списъка с одобрените търговци.
  2. Намирате този, който търсите и избирате Links.
  3. Ако искате да направите афилиейт линк към главната страница на магазина ползвате кода, който виждате в дясно на таб Text.
  4. В случай, че искате да направите афилиейт deep-линк към конкретна вътртешна страница - избирате Deep Link Builder и там поставяте обикновения линк в полето Deep link url. Генераторът автоматично създава афилиейт линк за вас.
  5. В случай, че искате да направите банер избирате таб Banner, в който можете да разгледате и изберете подходящ размер и вид банер. Кодът е генериран автоматично с вашето ID, само трябва да го поставите на желаното място - не се налага да настройвате нищо допълнително.

Добавяне на допълнителни сайтове

В случай, че решите да разраствате бизнеса си и да направите повече сайтове, на които да рекламирате - в Affiliate Window просто ги добавяте към профила си. Не е нужно да минавате през допълнителни процедури за одобряване на всеки отделен сайт. В други афилиейт посредници, това не е така и понякога част от сайтовете ви не се одобряват. Също така за разлика от други посредници в Affiliate Window ако сте получили одобрение от търговец можете да го рекламирате на всичките си добавени в профила сайтове - не трябва да получите одобрение за всеки един от тях.

Афилиейт линкове за различни сайтове

Афилиейт линковете за отделните ви сайтове в Affiliate Window не се генерират отделно. Това е голямо удобство, тъй като в случай, че имате повече от един собствен сайт (например в различна ниша) не се налага да внимавате при генерирането на линковете и всеки път да указвате за кой става дума. Освен това можете да сложите един и същ линк във всичките си сайтове ако е необходимо. Това пести време, а понякога и нерви, защото няма вероятност да объркате линка и после да не ви признаят продажбата.

Плащане

Дали и как плаща Афилиейт посредника е едно от най-важните неща, тъй като все пак работим за пари. В случая с Affiliate Window нещата са решени по доста добър начин.

Минимална сума за плащане

Минималната сума за плащане е 100 GBP. С времето може да изберете и по-висока сума, която да стартира процедура по плащане, защото така спестявате банкови такси.

Срокове за плащане

Affiliate Window прави плащане на всеки две седмици на одобрените и изплатени от търговците пари. Това е важно уточнение, тъй като сделката може да е факт, но търговецът да не я е одобрил (различните търговци имат различни срокове за потвърждение), след което те изплащат комисионната също в определен срок. На всеки 2 седмици Affiliate Window прави баланс и изплаща на авторите, всички комисионни които вече са им изплатени от магазините.

Начини за плащане

Affiliate Windowплаща по банков път на посочена от вас сметка. Това е общо взето най-изгодния вариант, тъй като се плащат само банковите такси и отнема най-малко време да получите парите.

Минуси

  • Начално плащане 5 GBP, което ви връщат при първото плащане от страна на афилиейт посредника.




  • Плюсове

    • Много голям избор на магазини - над 900 магазина в различни ниши, основно представени са магазини за дрехи, обувки и козметика. Наред с тях обаче могат да се намерят и множество магазини за техника, специализирано оборудване, джаджи, подаръци, застраховки, финансови продукти, аксесоари и т.н.
    • Лесна система за генериране на афилиейт линкове и банери
    • Плащане на всеки 2 седмици
    • Много добро обслужване на клиентите
    Смятате ли, че системата на Affiliate Window е лесна за работа? Знаете ли афилиейт посредник с по-добра система?

    No comments:

    Post a Comment